Taberna 1931 faise co premio do pincho entre a polémica pola falta de cualificación do xurado

O executivo pretende explotar ao máximo o formato da semana da tortilla

O executivo pretende explotar ao máximo o formato da semana da tortilla

O Takoyaki de polbo e zamburiñas de Taberna 1931 fíxose co primeiro premio da Semana do Pincho, que reuniu este ano a 23 establecementos. A tapa de polbo, zamburiñas, bonito, camaróns, algas, cebola, xenxibre e salsas xaponesas conquistou ao xurado da cata final celebrada onte pola mañá no Salón Azul do Edificio Arquivo. Os hostaleiros optan aínda ao premio popular, que se dará a coñecer nos próximos días. Farase co galardón o local que conquiste a máis clientes. Os participantes na votación deben cumprimentar un boleto selado en cinco dos 23 establecementos e poderán optar a tres vales de compra de cen euros sorteados por Acebe.

O certame non estivo exento de polémica a causa da peneira realizada por un primeiro xurado do que, a diferenza de outras citas gastronómicas, o goberno local non fixo pública a súa composición. Pasaron a criba deste xurado o establecemento gañador e mais Casa do Queixo, Xanela, Mesón Ou Progreso e Casa Miranda. Nas rúas, nas redes sociais e mesmo entre os hostaleiros participantes as críticas á falta de preparación gastronómica do xurado foron unha constante, apuntándose que mesmo se negaron a probar pratos con ingredientes crús.

 

Advertisements