A Reserva da Biosfera celebra este fin de semana a súa quinta mostra

Betanzos acollerá este fin de semana a quinta Mostra de Viños e Produtos dás Mariñas que organiza o Concello e a Reserva da Biosfera en colaboración coa Xunta. A feira cumpre cinco anos con récord de expositores, 25.  Ás patacas de Daterra, sumaranse certificados de calidade de mel e pronto se sumarán outros produtos, segundo avanzou onte o coordinador da mostra, Diego López.

A programación inclúe talleres, exhibicións e un acto showcooking e maridaxe a cargo do coñecido chef Juan Crujeiras e a sumiller Sonia Molero, experta en turismo enológico. A feira arrincará mañá ao mediodía e ás 13.00 horas está prevista unha elaboración en directo da tradicional tortilla de Betanzos e degustación dos produtos de Daterra. Durante a tarde, a partir das seis, celebrarase o taller infantil Adeguiños, no que se recreará unha vendimia, e de pechadura, a feira acollerá o taller Petiscos de autor, a cargo de Lolo Mosteiro, de Artesa da Moza Crecha.

A mostra proseguirá o domingo coa exhibición en directo de maridaxe de Juan Crujeiras e Sonia Molero e, xa de tarde, a proxección dunha curtametraxe sobre as queixeiras de Abegondo; un taller de elaboración de trampas caseras contra a avispa asiática a cargo de Mel de Maia e, de peche, un obradoiro de alimentación saudable impartido pola Castrexa.

O coordinador da mostra, Diego López, incidiu na necesidade de promover os circuítos curtos de consumo e celebrou o “salto cualitativo” producido nestes primeiros cinco anos. O chef Juan Crujeiras e a sumiller Sonia Molero aproveitaron para apelar á necesidade de dar visibilidad aos produtos da comarca para distinguirse. “A proximidade é fundamental para ter identidade”, incidiiu Crujeiras nun acto ao que asistiron boa parte da veintena de productores que participará na mostra.

Advertisements